Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Човек
16 mars 2020

Коронавирус Дневник 16ти Март 2020

2020.03.16

 

Разпространението на коронавируса продължава. Поединично държавите, особено европейските, започват затваряне на границите. Испанците, заедно с италиянците са най-засегнатите страни в Европа в момента. Има затваряне по домовете. Испанците още от първата нощ пеят по терасите. Мадрид е особено засегнат. Полицията е пуснала дронове, за да следят дали се спазва забраната. Рекизиционират се хотели за болнични нужди.

В Италия продължават смъртните случаи. Правителството се е отказало да лекува тежките случаи и се концентрира върху тези, които могат да бъдат излекувани. Англичаните все още очакват 80% от населението им да се зарази. Франция не реагира адекватно. Тази вечер президентът отново ще вземе думата. Засега са затворени всички магазини и учреждение, които не са от крайна наложителснот, но чувам в момента, че кацат самолети. Летищата все още не са затворени, а там според мен могат да се изпозаразят много хора.

В Европа като цяло се обсъждат мерки за подкрепа на бизнеса. Пресветия бизнес. Това като че ли не се е променило, защото през последните 10 години все нещо го крепим тоя бизнес. Никой нищо не е казал за плащанията по кредитите на обикновените хора, наемите, тока и тн. Ще се подкрепят фирмите, които няма да направят нищо за работниците и служителите си. Европа не само, че реагира неадекватно, бавно, несигурно, неорганизирано, но и в речта си дава грешна насока за справяне с проблема. Ще лъсне пред всички до каква степен на властимащите не им дреме за народите и за обикновените хора. Ще лъсне на всички до каква степен Европа е изостанала технологично. В Тайван си чистят градския транспорт с ултра-виолетови лъчи. Ние нямае и сапун да почистим старите си рейсове и мухлясалите европейски метра. Китайците продължават с драконови мерки, защото знаят, че икономиката им я правят китайци преди всичко. В Европа като че ли имаме хора за разкарване и ще използваме удобния случай, за да заметем под килима старите хора. Мислят си те, че така лесно ще стане. Ако се продължи с тази политика на невзимане на адекватни мерки, ще заминат и малкото останали пресни сили на Европа. Дори и джихадистите от Ислямска Държава си привикват войниците и им казват да бягат от Европа. И те като че ли знаят, че Ислямска Държава се прави от мюсюлмани и по възможност да са живи. Като че ли само в Европа сме на мнение, че мястото Европа, държавите с икономиките си и всчикото, което представляват не се правят от обикновени хора. Маски няма и дезинфектанти няма. Аптекарите, които по задължение ще продължат работа и самите те нямат маски или дезинфектанти.

В България, през последните дни са дали думата на някаква фуражка да се обяснява и съвсем често си каза човекът, че не иска да се стига до това да трябва да се прави избор кому да се даде дихателен апарат. Хората да се досетят и да започват да търсят връзки за добиране до апарат. Между другото, в детското отделение на Александровска Болница (Университетска) разполагат с един дихателен апарат за всички бебета, а от ВМА на фуражката, болните под карантина си ходят където си искат из града.  

Светът като цяло ще дополудее през следващите месеци. Така наречените „фалшиви новини“ ще се превърнат в удобен претекст, за да бъде прибран някой непослушен многознайко. Споменавам го, защото от днес вече официално има нова, по-сериозна дори от коронавируса, епидемия – инфодемия, информационна епидемия. Епидемия от неверни новини отнасящи се до коронавируса. Всъщност никой не може да даде верни новини що се отнася до коронавируса, защото никой не разполага с точни данни. Оттук нататък истината ще е такава каквато я изкажат от правителствата и всеки даващ друга информация ще стане сериозно подсъдим, защото заразява обществото с още по-опасен от всеки вирус - инфовирус. Ще се появи нова категория на заразители с невярна информация. Ще има индивиди, които ще са вируси самите те. При едно евентуално по-сериозно затваряне по домовете, което според мен предстои, много лесно ще може да се почуква по вратите на хората и да бъдат изнасяни и препитвани относно инфо-заразителните си дейности. Например, китайци влогъри, които предаваха информация от Ухан, просто изчезнаха и повече не се появиха и никой не знае къде са.

Както споменах, всяко правителство ще играе картата с коронавируса, за да въведе извънредно и авторитарно управление. Авторитарната тенденция в света е от повече от 10ина години. На власт са едни и същи лидери, водещи едни и същи политики насочени срещу обикновения човечец в частност и срещу народа като цяло. Коронавирусът ще е кулминация на този процес. Поне ще е ясно и ще се знае, защото досега като че ли много искаха и даваха, особено Европа, сериозни пари, за да ни убеждават, че живеем в прекрасни демокрации, че преливаме от свобода, а и че прелива всичко от изобилие и ако няма в твоята кошница, ако на излизане от магазина си с лек джоб и лека торба с покупки, то грешката е някъде при теб.

Що се отнася до не толкоз интересната вече икономика, световните пазари продължават да се сриват и държащите се за главите финансисти гледащи спадащи графики е време да си ходят по домовете, защото не са полезни в момента, а що се отнася до информационното заразяване, можем с лекота да кажем, че те са едни от царете. Едно е сигурно обаче: около ваксината, защото има ваксина някъде, ще има голямо надлъгване. Днес, в абсолютно всички медии излезе новина, че Американското правителство е преговаряло с немската компания CureVac, за да разработи ваксина само за САЩ. И немското правителство е преговаряло с компанията, за да си остане ваксината само за Германия. От компанията казват, че ваксината „ще се продава“ на всички. Да е ясно и да се знае, че ще се продава и то с големи печалби. Вече се карат кой да гушне печалбата от някаква неразработена ваксина, а няма дори и най-обикновени маски, никъде ги няма. В такова време живеем – да влачим ли торбите злато в пустинята или да ги пуснем, за да ни олекне и да можем по-лесно да стигнем до водата?

В легендите на информационните карти на заразените по света все още има графи „от 0 до 99 заразени“, което е несериозно и едва ли някой се подвежда по тези данни. Ако някой се е подвел, знайте от мен, несериозно е да се твърдят такива неща, че чак и да се публикуват. Правителствата все още не са си засекли всичките болни, защото заразяващите се сега, ще си проличат след 14 дни. А веднъж събрало малкото оскъдни и неверни данни, всяко правителство е поставено пред свободния избор да обявява каквото си иска и не виждам причина да не го правят относно коронавируса при положение, че от години си обявяват каквото си искат относно кавото и да е въпреки, че се вижда с просто око, че не е така. Например, преди 4-5 дни, Франция успокояваше, че едва ли не нищо няма, хората си бяха по кафетата и ресторантите, а същевременно лекарка от един от силно засегнатите райони (Оаз) обяснява от първо лице, че вече не могат да се справят и че правителството говори глупости. По новите правила, въпросната лекарка може да се окаже, че е един инфопандемичен разпространител, заразител с фалшивости, сляп човек, който не вижда какво му се казва на екрана, човек отричащ реалността, човек може би за поставяне по информационна карантина.

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Archives
Publicité