Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Човек
18 mars 2020

Коронадневник 18ти март 2020

2020.03.18

 

Днес по-спокойно. Започва да се надига паника и не искам да я подхранвам. Масовата психоза може да се превърне в масова истерия.

При психозата заплахата е вътрешна, да знам, че много от специалистите не могат да се съгласят с това твърдение, но е вътрешна, защото човекът е оставен сам с най-първичните си страхове. Да бъде убит, от нещо, отвътре, невидимо и всеки е заплаха, защото не се знае дали не е заразен, а е опасен и то повече от обикновеното, защото може да не знае, че е смъртоносно заразен – способен е да порази и то неволно. Човек остава сам с най-луди мисли. Представете си луд, обикновен, вписан в психиятрията, с досие, а в него пише, че вярва, че хората са заразни и смътроносно при това, а най-страшното, е че има заразители, които не са болни. И така проблемът е, че човекът не излиза от вкъщи и не иска да се среща с никой. Затрупва се и се държи с подозрение към всеки. Не може да бъде изваден от вкъщи и накрая, с полицията го прибират малко да го „стабилизират“ и отново навън, тоест вътре, затворен в лудия си свят.

Сега, когато всички ще се подчиним на мерките, такъв, вярващ в зараза, няма да бъде наречен луд. Надявам се да не се повявят различни версии. Масовата истерия е зараза с чувства, емоции. Едно от първите големи наблюдения са в женски интернати – масова зараза с необичайна болест. Това е все пак един изчистен клиничен случай на масова истерия около темата на заразата. Масовата истерия е заразна – всеки може да се разплаче пред камерата си и всеки може да кликне, за да сподели чувството – мисля, че това няма нужда от обяснение даже. В нашия случай, наистина има зараза, няма да е измислена, но това няма да я спре да предизвика емоционална зараза, напротив темата е съвсем подходяща. Да не я подхранваме.

 

Какво предстои накратко. Ще има символични финансови инжекции. Лечението е свързано и с представата за вълшебната инжекция с правилния целебен разтвор. По подобен начин ще има финансови инжекции, които да задържат икономиката. Не знам до каква степен ще са ефективни, но от години не могат да се оправят с нея дори и без вирус. Явно предстои голямо разпределение на средствата.

Поетапното затваряне по домовете е в ход. Очаква се поне два месеца да има санитарен режим. Няма нужда от паникьосваме, очаква ни малко седене вкъщи. Починете си, премислете малко живота си.

Появяват се във Франция на две места полеви болници с палатки. Предстои топло време до няколко седмици и това решение според мен ще бъде приложено масово. Очаква се армията да навлезе. Днес няма да ви занимавам с евентуалната диктатура, която може да дойде заедно с вируса. Със сигурност предстои някаква временна форма на комунизъм. Някак си исторически му е дошло времето. Не изпадайте в ужас, а се замислете дали ви трябва всичко, което сте натрупали. Бихте ли ги споделили? Според мен направо ще се взимат средства и по сметките ако се наложи. Така че без паника и истерия, предстои временен комунизъм.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Archives
Publicité