Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Човек
14 mars 2020

Коронавирус Дневник 11ти март 2020

2020.03.11

Днес вече цяла Италия (около 60 милиона човека) са затворени в домовете си под карантина. Коронавирусът напредва. Все оше засичаме заразените от преди 2 седмици. Днес излезе Мами Меркел, дето хубаво ги измами, та направо ги намами немците и им тегли една "70 % от всички ще се заразят" майна. Официланият български орган (Боко) лично говори за "гад", която е пуснала вируса. С минаването на времето, някои понятия губят от оригиналния си смисъл. "Гад" в случая не трябва демонизира или да се мистифицира - не е дело на лукавия, но със сигурност е дело на някой лукав.

Предполага се, че американците са го пуснали на китайците, за да измрат веднъж завинаги и да спрат да дразнят. Накратко може да се каже така. Икономиката, бедната, и пресветия ръстежец, който мерим в отрицателни стойности, вечноклатещата се икономичка направо се разклати и пуска ли пуска надолу. Седят едни на борсите пред екраните и се държат за главите. Петролната монархия Саудитска Арабия залива света с петрол, за да срине руския нефт. Русия и Турция открито воюват в Сирия започвайки 16тата поредна война помежду си, а на италиянците са им пуснали през нощта колици с любимите сини буркани да обикалят вечер и нощем в празните градове и да напомнят на хората да си мият ръцете. Футбол обаче още се играе, но без публика, въпреки че в Париж, пред празния стадион на Париж Сен-Жермен се бяха събрали 30 000 души, за да ликуват. Важно е да има футбол, защото иначе масите ще се побъркат. И без това е културна скука от доста години ако не броим 30ина 3 Де филми и Гангнам Стайл. 

Франция иска може би да надмине Германия и да зарази 90% от населението си. Мерките не са достатъчни и заразата тепърва ще се разпространява. Колко време можем да издържим затворени вкъщи? Колко време ще можем да издържим вкъщи ако спре Нета? Всяка власт иска да играе удобната карта на коронавируса с максимална за нея полза. Италиянците например спират вноските по ипотечните кредити. Това трябва да се отрази видимо и сериозно на Еврото след около 14 дни. 

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Archives
Publicité